Algemene voorwaarden Invido
Welkom bij Invido! Deze voorwaarden helpen je begrijpen hoe we samenwerken. Ze zijn van toepassing op alles wat we samen afspreken, van het eerste contact tot de afronding van je traject. We willen duidelijk maken wat we voor je doen en hoe we samen kunnen werken. Voor een specifiekere toelichting kunnen de volledige algemene voorwaarden hier worden gedownload.
Invido B.V. is gevestigd in Rotterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 93654200.
- Voor wie gelden deze voorwaarden?
Deze algemene voorwaarden gelden voor alle afspraken, trajecten en diensten die je bij Invido aanvraagt of afneemt. Als je het aanmeldformulier naar ons verzendt, ga je akkoord met deze voorwaarden.
- Wie bedoelen we met wie?
- Invido: Dat zijn wij, de praktijk die psychologische en orthopedagogische zorg biedt.
- Opdrachtgever: Dat ben jij, of jouw organisatie, als je een dienst bij ons aanvraagt of gebruikmaakt van ons aanbod. Bij minderjarige kinderen zijn dit vaak de ouders of verzorgers.
- Wat mag je van ons verwachten?
Wij houden ons aan de beroepscodes van het SKJ, NIP en de NVO. Ook voldoen we aan de kwaliteitseisen van de Wtza (Wet toetreding zorgaanbieders). Als we andere professionals inschakelen om een dienst uit te voeren, zorgen we dat zij volgens dezelfde professionele standaarden werken.
- Vertrouwen & geheimhouding
We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met alle informatie die je met ons deelt. Alleen als jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft, of als we daartoe wettelijk verplicht zijn, delen we informatie met anderen. In situaties waarin er sprake is van (dreigend) ernstig gevaar voor jou of een ander, mogen we vertrouwelijkheid doorbreken. Daarbij volgen we altijd de stappen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
Soms gebruiken we situaties uit onze praktijk in intervisie of scholing, maar dan altijd anoniem en onherkenbaar.
- Hoe komt een samenwerking tot stand?
Onze samenwerking start met een kennismaking of intake. Daarna doen we je een voorstel voor het vervolg. Als jij akkoord gaat met dat voorstel — mondeling of schriftelijk — is de overeenkomst gesloten.
Je kunt het traject altijd in overleg stoppen. Jij bepaalt of je verder wilt. Wel brengen we de tot dan toe gemaakte kosten in rekening. Wij kunnen het traject ook stopzetten, bijvoorbeeld als het beter is om je door te verwijzen of als de omstandigheden veranderen.
- Werken met kinderen
Als het om kinderen gaat, is toestemming van ouders of wettelijke verzorgers belangrijk:
- Tot 12 jaar: beide ouders met gezag moeten toestemming geven.
- 12 t/m 15 jaar: ouders (met gezag) én het kind zelf moeten toestemming geven.
- Vanaf 16 jaar: het kind moet toestemming geven, toestemming van de ouder(s) is niet nodig.
We betrekken ouders of verzorgers waar mogelijk altijd bij het traject.
- Dossier en bewaartermijn
We houden van elke cliënt een dossier bij. Daarin staat wat we doen en wat we met elkaar afspreken. Dit dossier bewaren we volgens de wettelijke termijn van 20 jaar, tenzij we het langer nodig hebben voor de samenwerking die we zijn aangegaan. Jij hebt altijd recht op inzage in je dossier, en je mag ons ook vragen om aanpassingen of een kopie.
- Afspraken annuleren of verzetten
Soms komt er iets tussen. Dat begrijpen we. Laat het ons op tijd weten als je een afspraak wilt annuleren of verplaatsen:
Voor intake of begeleiding:
- Tot 48 uur van tevoren: kosteloos.
- Minder dan 48 uur van tevoren: we brengen 75% van het volledige tarief in rekening.
Voor onderzoeken:
- Tot 7 dagen van tevoren: kosteloos.
- 6 dagen – 48 uur voor aanvang: we brengen 50% in rekening.
- Binnen 48 uur voor aanvang: we brengen het volledige bedrag in rekening.
Bij onverwachte omstandigheden vanuit onze kant kunnen wij een afspraak verzetten of annuleren. We doen dit altijd in goed overleg en met respect voor jouw situatie.
- Kosten en betaling
Je ontvangt maandelijks een factuur voor de geleverde diensten, tenzij anders afgesproken. Intakekosten zitten verwerkt in het totale traject. Besluit je na de intake niet verder te gaan, dan factureren we alleen die intake.
Ook als je via een PGB betaalt, blijf je zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling. Worden er afspraken gemaakt buiten de PGB-termijn, dan zijn deze ook voor eigen rekening.
We vragen je om binnen de betaaltermijn te betalen. Als dat niet lukt, vragen we je contact met ons op te nemen. Bij uitblijven van betaling kunnen wij de samenwerking pauzeren of stopzetten, en brengen we eventueel incassokosten in rekening.
- Aansprakelijkheid
Wij doen altijd ons best om je zo goed mogelijk te helpen, maar we kunnen geen garanties geven over de resultaten van de begeleiding. We hebben een inspanningsverplichting, maar geen resultaatgarantie.
Als er schade ontstaat door onze begeleiding, is onze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat je voor de dienstverlening hebt betaald.
We zijn niet aansprakelijk voor schade die indirect is, zoals gevolgschade of emotionele schade.
Als er schade is door onjuiste of incomplete informatie van jouw kant, kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld.
Jij blijft verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt op basis van ons advies.
- Klachten
We vinden het belangrijk dat je je prettig voelt bij onze samenwerking. Is er iets waar je niet tevreden over bent? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat er anders kan.
Klachten kun je melden via:
info@praktijkinvido.nl o.v.v. ‘klacht’. We streven ernaar samen tot een oplossing te komen. Mocht dat niet lukken, dan kun je terecht bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris via onze klachtenregeling. Op onze website lees je hoe dat werkt en bij welke geschillencommissie we zijn aangesloten.
Heb je vragen over deze voorwaarden? Neem gerust contact met ons op. We leggen het je graag uit. Samen maken we er een fijne en duidelijke samenwerking van.
Hartelijke groet,
Invido
Email: info@praktijkinvido.nl
Telefoon: 010-2613130
Website: www.praktijkinvido.nl